Mulahul la lesinat

de Mitinita in Mancaruri de legume, 30 Iun 2011 | 6485 vizualizari

 

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric,invatat musulman,iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil,v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul...se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat,atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere:)))) Imi aduce aminte de Imam Bayildi,care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil,vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi,taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper,proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulahul la lesinat:

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.

Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toaca marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece,ideal ar fi cu niste lipii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulahul la lesinat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

babi5 1

19.08.2013, 20:22

Giana 1

20.08.2013, 15:58

nu este reteta originala, imam bayildi nu se gateste asa

RuxyRux 1

20.08.2013, 16:14

Giana, Miti nu a spus ca este imam Bayildi...ci doar ca ii aduce aminte de respectiva reteta...asa ca...nu vad unde-i baiul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu orez nedecortificat